111227. 03:26 -illusions of conclusions

snabb insikt efter en utekväll i umeå:
jag har fantastiska vänner som jag uppskattar till tusen att få träffa, men i övrigt finns det inte mycket jag saknar med utelivet/det sociala i umeå. jag är verkligen inte klar i frankrike och jag är verkligen inte redo att flytta "hem" igen.

(bör tilläggas att detta var efter en utekväll på tc. utslaget kunde kanske sett annorlunda ut om utgången skett på scharinska istället)

nu ska jag sova DJUPT och ladda inför familjedag imorgon ♥

111225. 00:38 - i had myself a merry little christmas

det var längesedan jag grät så mycket som jag gråtit idag.
- till julkalendern imorse (så fantastiskt fint budskap)
- till julspelet på kyrkan
- i mötet av alldeles fantastiska vänner på kyrkan (alldeles för många, alldeles för mycket tårar)
- till jeff buckley's version av halleluja i bilen på vägen hem från åmsele

och varför i hela friden har jag gråtit? jo, för att jag hela tiden inser mer och mer hur välsignad jag är; hur enormt livet är och att julens kärleksbudskap omger mig hela tiden. käre jesus.

vi (familjen) styrde alltså julspelsbesök på mischan och det var precis lika underbart som varje år: den beskärda delen glömda repliker, snäppet för långa pauser mellan scenerna, icke-fungerande mickar och för höga psalm-tonarter, liksom den beskärda delen skräckinjagande bra spelad herodes, unga musik- och skådespelartalanger, vackert spelade julsånger, fullpackade kyrkbänkar och extra stolar och JULSTÄMNING x10000.
sedan den klassiska "bLöjta"-lunchen, de klassiska protesterna från ungdomarna i huset som inte finner det skinkspadsdoppade tunnbrödet lika lyxigt som gårdagens pizzarester, de klassiska "MEN SKYNDA, vi måste hinna till åmsele innan kalle" "MEN SKÄRP DIG, det är ju jag som väntar på DIG"-diskussionerna, inpackningen i bilen, den klassiska extra bilsvängen tillbaka till huset för att hämta allt som blev glömt i första försöket till avfärd och sedan de fantastiska 9 milen av kalle anka-taggning (med stopp i västomån för klappbyte och snabb-släkt-snack) på snötäckta vägar i eftermiddagssol.

vi firar jul med mammas sida av släkten och det blir alltid storfest. i år var vi "inte så många" (24 st), men hade det väldigt fint ändå.

vi styrde mustaschfest med mostrar, morbröder, kusiner och kusinbarn och sjöng med till kalle anka och jag önskar att jag hade fler bilder på de andra som var där, men det är snålt om bra sådana. (kanske kommer det upp några här ?)

min morbror helge predikade kanske en av de bästa predikningar jag hört i midnattsgudstjänsten i församlingsgården och i bilen på vägen hem skrålade vi julsånger för fulla muggar, jag grät av glädje och julafton 2011 rullade in i garaget.

mellandagar och fler kära återseenden väntar.
god natt min skatt


111224. 00:48 - luk. 2:14

jag googlade lite för att påminna mig själv om vad julen is all about (jesus. you know) och hittade detta klipp.
för mig som precis spenderat fyra månader i en del av europa där allting är lite extra sofistikerat, lite extra exklusivt och lite extra "chic", för mig som levt i ett land med ett konstigt språk och för mig som under dessa fyra månader spenderat mycket tid med svenska vänner som inte kan prata riktigt riktigt (sörlänningar) så var detta klipp det mest ultimata stämningsfulla av dem alla:
lagom skakigt filmat, lagom dåligt ljud, lagom trist lokal och lagom festlig stämning. lagom svenskt. lagom brett pratat (♥) och lagom mycket fokus på julens budskap. jag känner mig som hemma.
jag vet inte om klippet överhuvudtaget kommer tilltala dig, men jag tänkte jag skulle dela med mig ändå, för att jag önskar dig en BRA-NO GO JUL och jag vill påminna dig om att "VÅR HERRE JERHEVE SOM SKALL VART OPPSKRYTT, Å FOLKE SOM BO NEA JORD'N, SOM HAN TÖCK OM, SKA FÅ NE BRA." (luk. 2:14)


mängder av frid och kärlek till dig. god jul,
maja

111222. 01:31 - resfeber

efter att ha spenderat alldeles för mycket tid och energi till att försöka planera hur jag på bästa sätt ska hinna med mina två flygtransfers på 40 min respektive 1.20 timmar imorgon utan större succé, så jag har lagt hjärnan åt sidan och tittat på photobooth-bilder. så, här är jag och gullungarna:

 

 

this is about all jag orkar skriva nu. kanske hinner jag med ett ord eller två imorgon innan departure. jag lär ju inte hinna det under "väntan" på nästa flyg i alla fall. ber till gud att jag är i vännäs om 24 timmar och inte halvvägs hem.

with love,

m

 


111220. 23:11 - jasminte och philadefia-macka och avresefeber


och jag har packat och jag ska åka hem för jul- och nyårsfirande. det är alltid lika svårt att inse att dagen man länge väntat på plötsligt har kommit. ett dygn och ett halvt till i frankrike och sedan bär det av. jag ser framemot det, men jag är inte riktigt redo. är rädd att jag inte kommer lyckas uppskatta allt så mycket som jag vill. är rädd att tiden ska gå för fort och att jag plötsligt ska sitta här i sängen i farges igen. inte för att jag inte vill komma tillbaka, utan för att jag önskar att jag hade mer än 11 dagar på mig att njuta av la suède. jag minns när vi var utomlands med familjen när jag var yngre och vi var borta i 14 (!!!!!!) dagar och det var "så sjuuuuuuukt" länge. förstår inte riktigt varför det känns som att tiden går snabbare och snabbare hela tiden, som att någon i smyg snabbspolar när jag vänder ryggen till. jag måste lära mig att inte vända ryggen till. att vara närvarande så ofta som möjligt. att ta vara på tiden.

hursom. ikväll skulle erin ha kommit på vin och filmkväll, men she ended up sleeping för hon är förkyld och jag är rädd att bakterierna hittat till mig genom telefonen, för jag känner mig inte på topp jag heller. istället jag har packat i 100km/h för att nu tillslut lyckas lugna ner mig och närmaste framtiden fyller jag med svensk julkalender (undrar om det finns en fransk?) och tar vara på lugnet innan avresan.




all my bags are packed and i'm ready to go/this is where you belong at christmas time


111218. 01:36 - snö

tänkte skriva långt, men nu är ögonen för trötta.

det ended up being en sen tur till shoppingcentret på andra sidan gränsen till schweiz, 30 minuters bilkö i parkeringshuset, en timmes speed-julshopping och sedan två biofilmer (twilight 4 + mission impossible jag-har-igen-aning-om-vilken-i-ordningen) till priset av en som fyllde min dag. jag och erin har skrattat mycket och delat trötthet och snöfascination, för ja: vi har snö!

snöorm i min första snö i frankrike. fantastiskt.

111217. 15:23 - on the rocks.

oh my lord.
god morgon.
jag far klara mig utan prickar for ett tag.
gardagen:
cheese fondue in geneva with cern's + au pairs. the master of party organisation is going back home to spain.
laughter and awkwardness on the walk by the lake.
m.a.d. club
och just nu onskar jag hade ett hemligt sprak for att uttrycka saker och kanslor jag maste ventiera, men som jag inte riktigt vet vem jag vill ventilera dem for. helst alla ingen.
hot chocolate at remor. game playing and a failed, faded kiss on the cheek
flykt
bar + erin + nicholas + new found friends taking us to a new part of town to a new girls birthday party
hipster
snow
tram travels in the early morning cold, freezing bones and heart warming memories.
a pain aux raisins to breakfast and she fell asleep on the couch at 7.
dagen:
dipping madelines in coffee.
snow falling down as i open the blindes.
head aches.
nu drar jag for tva timmars julshopping med en amerikanska som jag inte hade varit basta van med om jag hade bott i usa. eller hon i sverige for den delen.
jag ar ledsen att inget riktigt make:ar sense, men nu slukar jag ett halvt glas kaffe och lamnar huvudvarken bakom mig.
------
ps. det har ar kanske den fulaste bloggpost jag nagonsin skrivit.

111216. 09:40 -

det blåser storm ute och helst av allt vill jag stå där mitt i allt; mitt i regnet och känna dropparna piska mot kinderna för att sedan stilla följa konturen av mitt ansikte över kindbenen, kinden, käken och droppa ner från hakspetsen; mitt i vinden och dras med av kraften från en stadig hand som pressar mig framåt, känna benen jobba för att stå stilla och vrida ryggen mot vindens jämna tryck för att sedan ta emot oberäkneliga knuffar i sidan. jag vill sträcka upp mitt paraply och höra hur metallen tvärt böjs i fel riktning, låta vinden snärta tyget och sedan släppa; se hur paraplyet tumlar iväg genom luften, över gatan, in i gränden.
jag vill att håret ska bli genomblött och tungt; att slingor av hår ska lägga sig över mitt ansikte, över läpparna, över näsan; att blonda, genomborstade hårstrån ska dra ihop sig av vätan, locka sig, tjorva sig, byta färg och bli mörka. jag vill känna kläderna bli tyngre och jag vill skrika; jag vill försöka överrösta stormen, men inte lyckas. jag vill känna mig liten, men jag vill stå där mitt i allt och känna mig trygg; känna mig fri; känna att jag inte måste vara starkare än stormen som omger mig. jag vill uppleva de krafter mig som är så mycket starkare än mig.

och jag vill inte att farmorn ska vara i rummet brevid och tänka "vad gör hon där inne på rummet? hon har ju tvätt att ta hand om."

jag vill stå där med vetskapen om att jag har en kopp varm choklad att vänta, när helst jag vill.

111215. 22:43 - stjärnan som jag såg föll för allting som vi drömmer

går in på min egen blogg gång på gång, som att jag tror att den ska uppdateras av sig själv. det vore skönt om någon annan tog på sig att skriva om mitt liv. någon annan som styrde upp att välja ut, redigera och publicera.
äter daimchoklad och kravbananer som jag köpt för någon annans pengar och funderar på hur i hela friden jag ska räkna ut vad jag vill och behöver ha med mig till sverige. choklad och banan, smälter i munnen. svtplay hackar mitt i hårdrockstimmen och min piercing är infekterad. det är som att dagarna försvinner i ett vakum av tid; ingen början och inget slut och om en vecka är jag hemma ("hemma"?) och när ska jag ta tag i framtiden och höstplanerna?
jag vet att det här är en röra att läsa, det är en röra av tankar för att mina tankar just nu är röriga. vi omstrukturerar lite och listar lite av vad som snurrar istället:
  • au pair-kompisar lämnar mig efter sig för ett par veckor eller för evigt.
  • det motsatta könet är det snålt om i au pair-livet och de få (fantastiska) som finns gör inte mycket annat än att förundra och förvirra.
  • julklapparna är inte fixade och snön har inte kommit.
  • farmorn är tillbaka och tro det eller ej, men ibland är hon en rätt trevlig prick.
  • julmiddag och ostfondue i centre-ville imorgon. det lär kosta skjortan och jag måste kolla saldot innan jag åker.
  • tar gärna en repris av förra lördagsnatten, som var otroligt loveable, även denna lördag, men riskerar att gå ner i brygga och hamna som barnvakt istället.
  • lucia är över och detsamma är körsången, men sjunga ska jag banne mig fortsätta göra och inte ta en 5 år lång paus som jag gjorde efter högstadiet.
  • jag är törstig och regnet strilar ner för fönsterrutorna.
det kanske är dags att sova, men jag tänkte avsluta med att säga att jag saknar postjulen och att jag råkade dra iväg ett mejl till kristin för att hinta att jag gärna spenderar en timme eller två på terminalen under mina dagar på svensk mark. jag vet inte om jag kommer ångra mig, men alldeles nyss kändes det bra.


111212. 10:37 - quoi de neuf?

well,
grandma is back.

111211. 19:40 - i'm on a high

i'm on a high och jag vet inte om det beror på att jag bara sovit 4 timmar i natt.
i'm on a high och det kan bero på att livet är FETT. för gud vet vilka dippar jag gått igenom under de senaste två veckorna, hur äckligt drygt allt känts och hur illa jag har mått varje morgon när jag vaknat. någonstans emellan dessa dippar har jag dock haft toppar, riktiga stunder stunder av astonishment och ordlöshet.

just nu äter jag grapefrukt (ja, mamma, jag har lärt mig tycka om det nu!) och känner hur hela kroppen liksom smälter ihop med sängen under mig. dags att sova njuta av den fantastiska helg jag haft med dubbla luciaframträdanden, fika med goda vänner, julklappinhandling, chilibolognesemiddag med britter, booty shaking på shaker's i geneve, gamla och nya kärlekar och en fantastisk svensk jullunch på "svenska klubben". efter att ha spenderat två timmar med att rensa allt luciastearin ur håret och catch:a up med julkalendern (♥) så ska jag nu tacka gud för välsignelsen att ha tandborste, tandkräm och en fantastiskt skön pyjamas, äta upp min grapefrukt och ta av den socke som jag precis doppade i min temugg. god natt, du fantastiska värld. vi ses imorgon.

111208. 11:01 - what christmas means to me

om femton minuter måste jag vara nere på skolan för att hämta upp pojkarna,
men innan dess tänker jag ta några minuter till att nämna, precis som om det vore thankgiving, saker jag är tacksam för just i detta nu:

  • snön på bergstopparna runt om huset som bjuder på en skopa julstämning
  • kommande veckans 7 luciaframträdanden med de svenska au pairerna
  • att jag snart får se min familj IRL
  • att jag snart får se fantastiska vänner IRL
  • att de tre månaderna (snart fyra) jag varit här har bjudit på fantastiska upplevelser, människor och möten
  • det faktum att jag även ser framemot att komma tillbaka hit efter jul
  • jag är på bra humör och känner mig fräsch, trots att min stressmage är och hälsar på
  • att jag tog med mig magmedecin från sverige
  • mina underbara (mormors-? farmors-?)stickade tjocksockar
  • längtan efter att strosa omkring på umeås gator och konsum i vännäs
  • bra musik.
och jag vet att jag är bra på att post:a musik från hanson och du kanske är spyless, eller så kanske du gillar det, hur som helst, här är en del av dagens soundtrack (och en STOR källa till julstämning):


(kolla speciellt efter 03.15. loving it.)


111205. 22:34 - nu är jag så trött så jag tror att jag svimmar

här har jag letat i flera timmar, nu är jag så trött så jag tror att jag svimmar
och massor av barr har jag fått i skon, men i korgen finns bara en champinjon.

har babysuttit ikväll (gör det fortfarande technically - föräldrarna är inte hemma än). likadant igår. vi gjorde en deal, så jag skyller inget på dem, men jag är SÅÅÅÅ trött. saker som snurrar i skallen snurrar just nu alldeles för mycket och stressmagen är och hälsar på. det blir en kort visit om jag får bestämma och emma gav mig ett mantra:
allt eller inget. (ska det vara så ska det, annars vill jag inte ha det.)


snart är det jul och då får jag se en massa fina faces igen! tjoho.
until then - AU REVOIR. och BONNE NUIT.


111204. 23:45 - i don't wanna be the ball on your chain

har gått och lagt mig med örhängen på, o-avsminkat ansikte och alldeles för mycket cheesecake i magen.
jag saknar att skriva, men när jag inte skrivit på länge vet jag liksom inte var jag ska börja. om jag ska ta igen det som jag missat eller om jag bara ska kliva rakt in i vardagsrummet, utan att ens sparka av mig skorna lite snabbt i farstun.

jag skriver helst för hand, med papper och penna, gärna bläck, utan sudd. och helst skriver jag i ensamhet. eller i alla fall för mig själv, utan någon som tittar på och utan att försöka nå någon specifik läsare. av denna anledning är det här bloggandet lite svårt för mig. här är det lätt att delete:a, omformulera, delete:a och lägga ner att försöka för att det aldrig blir perfekt. utan backstegstangent och utan sudd flyter allt smidigare och att tvingas utöva konsten att direkt formulera mig utan att låta min perfektionistiska sida ta över blir befriande.

just nu är jag i en härligt jobbig soppa och för att inte tappa bort mig själv där ibland bubblorna av den kokande röran så kommer jag fatta pennan oftare. förhoppningsvid får ni en glimt av mina tankar även här på bloggen, men jag lovar ingenting. om du inte får en update från mig, så passa på att ta den tiden till att uppdatera dig själv på dina egna känslor - plocka fram ett papper och en bläckpenna (utan suddfunktion) och kladda fram en tanke eller två. för din egen skull.




111202. 23:56 - how's about telling a story

jag har en skön känsla i kroppen. mitt hår luktar nyduschat, rummet är fredagsstädat och en fantastiskt röst is telling me a story.

planen för kvällen var att åka till divonne och möta upp andréa och ett gäng andra svenska au pairer och brittiska CERN-employees. dock tyckte jag väl kanske att kroppen ropade efter något annat, något lugnare, framför allt eftersom jag ska upp imorgon bitti och barnvakta i en familj jag inte jobbat i förut. familjen är ashlins, en av mina finaste vänner här. hon är från canada och är så fantastisk på så många sätt. det trista är dock att hon precis idag lämnat europa bakom sig för att åka till andra sidan atlanten och fortsätta sina studier.

detta är absolut en svårighet i livet som au pair; alla är här temporärt. jag har träffat otroligt många fina människor, men jag har också på bara tre månader "tappat" tre väldigt bra kompisar, och inte nog med att folk flyttar bort, nya flyttar också in och nya första intryck måste göras; nya "jaha, vem är du då?"-snack måste fylla vardagen och avvägningen "hur bra vänner vågar vi bli utan att våra hjärtan ska krossas när vi skiljs åt?" tar upp en stor del av den undermedvetna tankeverksamheten. jag måste hela tiden anförtro mig till nya människor och det är slitsamt. speciellt när det känns som att de bara är de bästa som försvinner. (att sedan mängder av stackars små barn tvingas byta extra-mamma/extra-storasyster/au pair varje år, eller i värsta fall flera gånger per år, kan vi ju diskutera en annan gång. den gången vi tar upp allt man kan ifrågasätta kring hela au pair-businessen)


jag och ashlin på halloween.

hur som helst hamnade jag aldrig i divonne. erin kom hit för en middag två au pairer emellan (min familj var ute och åt) och vi gjorde precis vad min kropp ropat efter - ingenting.

imorgon blir det alltså babysitting på förmiddagen och sedan ska jag passa på att njuta av sällskapet med tre av de underbara personer jag fortfarande har kvar i mitt liv här. jag, tiffany, mikaela och melissa ska på julmarknad på andra sidan genèvesjön.

här finns lite bilder från när jag och tiff och mikaela m.fl. var i lyon för dryga månaden sedan.
och här nedan bjuder jag på fin, fin, fin, fin, fin sångröst:





111201. 21:29 - december.

 

ben e. king – my foolish heart

 


RSS 2.0