111030. 13:29 - här har jag känt mig fri

jag har en veckas ledigt för familjen har dragit till barcelona. fett mycket fest. veckan spenderar jag på resande fot till mig franska vänner.
först ut: LOÏC och LYON

a man and his door



NU ÄR WE OFF TO KONSTMUSEUM. lägger upp mer när jag är tillbaka!

ha en underbar söndag!

111027. 00:52 - holocene

pastabjudning hos italienare. kastanjskalning. fransk bio. höstregn. lekparksdagar. höstfärger. känslor. pubhäng med nya vänner och promenader i mörkret med jämlikar.

jag vet liksom inte var jag ska börja och ännu en gång är klockan sent.
allt jag kan säga just nu är att livet är bra. jag lever. helt otroligt häftigt

här är delar av min morgon:


och här är en hyllning från till naturen som inte går att beskriva med ord:



tack gud för livet.



111020. 22:21 - note to self:

YOU ROCK!

jag älskar mig själv lite extra ibland. som till exempel precis just nu. är mitt uppe i att försöka boka mängder av resor över europa (alldeles för många för att jag ska känna mig säker på om jag överhuvudtaget kommer ta mig någonstans alls/till rätt ställen på rätt datum) och så insåg jag för ett bra tag sedan att jag inte kom ihåg hur jag tar mig in på min franska internetbank. det krävs ett sexsiffrigt lösenord för att logga in och det sexsiffriga lösenordet skulle ju kunna vara vad som helst! så jag har letat, letat och funderat och letat och funderat och har inte kunnat komma på vad i hela friden jag valt som sexsiffrig kod. PANIK.
och mitt i paniken öppnar jag mappen med bankpapper och där, på första papperet, stiligt nerkladdat på det mest icke-obvious place ever så står den. koden. väl gömd för sådana som inte bör få tag i den, men tillräckligt obvious för den som vet vad den letar efter. SMART MAJA!

nu jäklarns ska här bokas resor!!!

m

111018. 19:28 - min älskling har ett hjärta av snö

sverige. sverige. sverige. sverige.

sverige, jag saknar dig.

jag vet att våran relation har varit komplicerad sedan länge; att jag redan för sju år sedan sa att jag skulle lämna dig minns jag mycket väl. jag vet att det skar i ditt midvinterkalla hjärta när jag i december, femton år gammal, längtade ifrån dig så mycket att jag inte kunde bärga mig - jag ville fly dig och drömde om andra.
i juli 2006 stack jag för första gången och sedan dess har vår relation präglats av att jag varit väldigt mycket on and off; jag har otaliga gånger lämnat dig för att sedan komma tillbaka, några gånger längre än de andra. du har alltid tagit tillbaka mig när jag kommit krypande och jag har omfamnat dig med en enorm tacksamhet.

jag vill säga att jag fortfarande inte vet om jag kommer kunna leva mitt vuxna liv tillsammans med dig, men jag hoppas att du förlåter mig för att jag är som jag är.

jag vill att du ska veta att jag älskar dig. att du saknas mig.
och att det värmer mina höstkalla fingrar när jag tänker på att jag om två månader och en dag får värma mig framför en öppen spis. hemma. hos dig








...och jag tuggar korv och makaroner och ketchup. låtsas att mjö vattnet jag dricker är mjölk.

111016. 17:25 - jag låter old school baby, som en gammal repig grammofonskiva

... fast egentligen låter jag typ inte överhuvudtaget.
har verkligen tappat rösten. like for real. completely. totally. etc, etc, etc.
nu har jag dock ett hus för mig själv och ett lingonbröd i ugnen, en kopp varmt citronvatten och en sådan där otroligt farlig och helt-fabricerad-helt-emot-mina-priciper chokladpudding framför mig. gossip girl ska hälsa på i mitt rum och jag tack gud för att tv-serier erbjuder en vägs-kommunikation!



111015. 04:16 - the dream party

 

so... emilie and i were planning on getting something to drink at the pub in st genis,

just to get out of our houses. "we'll be home early" we said.

that was until we saw the event on facebook that said there's a Dream Party

(edit: THE dream party) like 15 min from our little village, and eeer...



and HONEY... I'M HOME!


111014. 19:29 - light year






dagens skönaste häng (och en dagstidning för första gången på forever)



torsdagen den 13 oktober. om hur vikten av förståelse och respekt inför sina anställda och sina chefer

utdrag ur dagbok:

13/10 20:45
VENTILERAT.
till pappan.

frustrationen över att jag jobbar massor och att jag inte troddea tt det var det hör jag gick med på, irritationen över att våra definitioner av "au pair" verkar vara är olika och stressen över alla oväntade saker jag var tvungen att göra idag (hela veckan? månaden? sedan jag kom?) fyllde mig upp till knäna imorse och har successivt tagit mer och mer plats. eskalerat snabbt. pyste ut ur öronen och näsan och ögonen, munnen och fingrarna redan vid lunchtid.
när pappan kom hem, som första föräldern hemma, klockan 20.10 visste jag knappt vad jag skulle ta mig till.
"ça va?"
"jaa... fast näe."
och det var ju ikväll vi skulle ta vårat snack. trots att mamman inte var hemma så har jag nu alltså förklarat att jag inte prioriterar att sktryka pappans skjortorm skura vardagsrumsgolvet, flytta omkring de vuxnas grejer på beställningm diska derasdisk från middagar jag inte varit med på, bädda föräldrarnas säng eller annat som inte har med barnen att göra.
låg prio = ingen egentlig vilja, men = stress på grund av viljan att finnas där, att hjälpa till + irritation över att jag inte vet om det förväntas av mig och i så fall varför det förväntas av mig att jag som är au pair gör saker som snarare skulle gå under betäckningen husa.
est-ce que je suis là pour entretenir la maison ou est-ce que je suis là pour garder les enfants et entretenir les affairs des enfants?

---------------------
21:30
entretenir och barn. les deux
men man ger och tar - jag har rätt till långhelger och extra semesta när jag jobbar mycket.
dammsuga runt möbler, ej under.
lätt hushållning och barn, båda prio.
"the thing is... we need you as somewhat of a maid too, if that's all right with you.?" och jo, det är det, nu när jag vet var vi står. när jag vet att i mina 43 timmar/veckan så ska det ingå visst husligt underhåll också. det är okej med mig - nu när vi talar klarspråk.


111012. 23:39 - barrträd. sverige.

träffade en kvinna i en park idag. italiensk, men med perfekt franska och perfekt engelska. hon brukade jobba på ABB i olika länder tillsammans med sin man innan innan de pensionerades. för fyrtio år sedan var hon au pair i england. "not much seems to have changed. be careful they don't take you for a maid. " och jag ska vara försiktig. jag ska stå upp för mig själv och jag ska våga ifrågasätta sådant som jag inte förstår.
hon gav mig hennes nummer och jag vet inte om jag kommer använda det, men det känns fantastiskt tryggt att kontakten är sparad där, i simkortet på mobilen: ".anna, saint genis" , som att ha en vis gammal fe att höra av sig till om det blir kris, eller bara för att ha möjligheten att dricka te med någon som inte är sju år gammal (och inte är farmor i huset, för den delen).

anna, som la dame (damen; hon är så mycket mer dam än tant. (på ett bra sätt)) kallar sig, berättade något som fick med att häpna (nej vänta... gapa? tappa hakan? stirra storögt? allt på samma gång - SUPERHÄPNA). hon sa nämligen att...
... av alla länder hon bott i (frankrike, italien, spanien, argentina, portugal, yemen, saudiarabien bl.a.) så var SVERIGE det mest fantastiska. (!) hon och hennes man bodde under tre år i västerås och "oooh... is was like a fairytale, i'm telling you."

"SAY W00000T?!" sa jag, (edit: tänkte jag) men jag antar att hon har en poäng. tur dock att det finns barrträd som man kan klättra i även i genève, så jag kan stilla min saknad av sagolandet.

 

 


111011. 22:53


why haven't i showered yet?
(e.i. why haven't i gone to bed yet?)




111010. 21:47 - stulen konservananas och procrastination

ännu en gång var utgångsplanen att skriva långt. att redigera och post:a bilder eftersom jag skulle ha mycket tid över ikväll eftersom jag inte har någon franska läxa (eftersom vi har bytt franskalärare eftersom den som vi hade innan blev promote:ad och eftersom den nya, precis som alla nya lärare, inte ville dödsdöma sitt rykte och sin chans att bli "den coola läraren" genom att pracka på oss läxor första lektionen) (ja, sådant sker även på universitetsnivå).
så blev dock inte fallet, som så ofta annars, och nu är jag för trött för att påbörja ett redigeringsprojekt. istället får det bli en tandborstning, ett gossip girl-avsnitt och ett huvud mot (kanske) världens skönaste kudde.

ikea-kudden är en succé och jag kunde inte hålla mig ifrån den under dagen idag. råkade sno åt mig en nap på ca. en timme (välbehövd) ungefär i samma veva som jag råkade sno åt mig den här burken konserverad ananas. skvallra inte!

 

that's all for now, men jag är skrivsugen så jag anar att det kan dyka upp ett inlägg eller två inom den närmsta framtiden. grattis dig!

 


111009. 23:16 - and i look at you, and i see me

jag hade tänkt skriva långt idag. ain't gonna happen. för sen kväll. bjuder på musik och en bild i en bild istället.



 

helgen har i alla fall varit prima och nu ska jag lägga huvudet på min nyiköpta ikea-kudde ♥

 


111007. 14:36 - i'll be your fortress

har varit ledig ett tag nu på dagen så jag tog mig en tur i min bil och hittade ett... FORT! den du. skulle inte ha hänt i sverige.





nu: TVÄTTTTTTT

ps.
det regnar! <3

111006. 22:26 - passé midi, toujours au lit


stress. diskussioner. nöjdhet. ojämn arbetsfördelning. missförstånd. fatigue. skratt. stereotyper. stolthet. skrik. härskartekniker. kyssar.

livet är inte lätt. inte ens i en mångmiljonvilla på en bergsvägg i en pittoresk, liten, fransk by.

jag är dödstrött och ska sova nu.
och följande är mer för min skull än för din skull:

TO DO:
- styr upp helgplaner (lausanne? ikea? chill? babysitting)
- köp fransk telefon
- BOKA: oktoberlov (bordeaux, strasbourg), hanson (paris, milano), julresa hem
- posta vykort (i schwiez)
- fixa flickr.com och LÄGG UPP BILDER
- skriv ner datum för skolgrejer (pojkarna)
- sov. (och ligg kvar i sängen läääänge).

111004. 23:02 - MAMMAS BULLAR

den här dagen har varit 100.000 gånger bättre än gårdagen; franskakurs m. croissantbjudning från läraren, barn på (relativt) bra humör, fina snack med emilie och den svenska mamman som jag hittade på skolan förra veckan, mysmiddag, sagoläsning OCH...

... BULLBAK (det är ju trots allt kanelbullens dag)





jag vet att de ser lite bisarra ut, men eftersom fransoserna totaldissat det här med strösocker så fick jordgubbskulorna jag fick av min familj göra ett hjältemässigt inhopp och det blev inte helt fel ändå.

efter detta var det dags för läxläsning, men med nybakta bullar och ett par glas mjölk i magen så hamnade pojkarna i något av ett bullkoma:



nu ska jag också in i ett koma. i natt hoppas jag att jag slipper drömma om sverige,
det blir så fasligt jobbigt att längta hem så där som jag gör ibland.




111003. 19:46 - j'ai bu malibu

det är fest på 963 route du col du sac.
min dag har sugit ***** (add whatever bad word you want) och jag har varit (läs: är) supertrött och önskar SÅ att familjens värderingar var mer lika de värderingar jag växt upp med. jag har tagit två power naps och haft talks med emilie och nathalie (♥) för att tagga mig själv att ta ännu ett snack med mamman för att försöka förstå deras val av värderingar bättre. har småätit hela dagen för att samla krafter inför snacket (bortförklaring?) och för 45 minuter sedan kom jag hem från yngsta pojkens simskola, redo att ta tjuren vid hornen.
tjuren var dock inte där. pappan däremot. stod och visslade och lagade mat (fantastiskt duktig kock) för första gången på flera veckor. jag ställde ner väskan och hann bara gå ur ut hallen när det ringde på dörren. gäster! tjoho!
och mamman som kommer hem och bjuder på drinkar.
antiklimax.
men jag tackade och tog emot, så nu sitter jag här, väntar på go'middag, laddar med torkade aprikoser och ett glas...
[PAUS FÖR GO'MIDDAG]
21:08
...malibu och ananasjuice. (straight edge:aren inom mig vrider sig som i födslovåndor, men jag säger "lugna dig! ännu har jag vettet i behåll.")
det blev fest och jag var bjuden. att snacka skjuts upp till morgondagen, för nu tackar jag för att familjen är himla fin ändå och att det finns troligt mycket här som är positivt...
[KNACK! KNACK!]
[PAUS FÖR SNACK MED MAMMAN]
21:28
...fast än våra åsikter om var och med vilka det är okej att barnen leker är totalt olika.
nu: franskaläxa.

111002. 23:27 - everyone waits on the walk



"try to let the mountains open your eyes a bit more or let it give you new eyes. search for the spiritual, the signs that there's something greater than you. see god. find the peace."


RSS 2.0